Registreringsguide til biograffilm der ikke skal vurderes

Det er muligt at registrere biograffilm, der ikke skal aldersvurderes af Medierådet for Børn og Unge.

  •     Det er gebyrfrit at registrere film.
  •     Den registrerede biograffilm udkommer på Medierådets hjemmeside.
  •     Den registrerede biograffilm kommer med i Medierådets nyhedsbrev med filmvurderinger 14. dag.

De biograffilm der ikke er registreret efter deres premieredato, forbeholder Medierådets sig ret til at registrere på egen hånd, så Medierådets filmdatabasen har alle aktuelle biograffilm med.

Hvorfor skal alle biograffilm registreres?
Så biograferne og billetsalgsvirksomhederne kan vejlede korrekt i billetsalgssituationer og så biografgængere har alt tilgængelig information til deres filmvalg.

Når filmen skal leve videre på andre platforme, kan tv-stationer, on demand- og streamingtjenester se hvilke film der ikke er vurderet, og efterfølgende vurdere dem selv til egne platforme. Når en film er vurderet af Medierådet skal den vurdering følge filmen på alle medieplatforme.

Hvad anbefaler Medierådet?
Medierådet anbefaler at alle biograffilm bliver vurderet, så det er tydeligt for forbrugerne, hvorfor film får de aldersmærker, de får. Den begrundelse der følger aldersmærket fra Medierådet giver alle forbrugere, også uden for biografens univers, en mulighed for at vurdere om filmene er noget for dem.

Men Medierådet har forståelse for at distributørerne engang i mellem vælger ikke at sende en film ind. I disse tilfælde anbefaler Medierådet at det kun gælder film der tydeligt er til skade for børn og unge og som ikke markedsføres til børn og unge.

Skriv endelig til Medierådet her medieraadet@slks.dk, hvis der er spørgsmål eller kommentarer til ovennævnte.