Undtagelsen

Jesper W. Nielsen, Danmark, 2020

117 min.DK/SpillefilmThriller

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Filmen har en truende og dramatisk stemning. Der er en række scener, hvor hovedkaraktererne kommer i stærk følelsesmæssig affekt, bliver mobbet, truet, udsat for vold og kommer i livsfarlige situationer. I flere scener har personer voldsomme hallucinationer og traumatiske erindringer med voldeligt og blodigt indhold.
Man ser personer blive overfaldet med en hård genstand, stukket med kniv i halsen, holdt nede under vand og en person, der ligger livløs med blod flydende fra hovedet.
Der optræder endvidere mange voldsomme arkivfotos af henrettelser, lemlæstelser og massegrave.
Det dramatiske og truende indhold forstærkes af en dyster lydside og chokeffekter. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Dansk titel Undtagelsen
Original titel Undtagelsen
Instruktør Jesper W. Nielsen
Producent Marcella L. Dichmann, Mille Bjørke, Miriam Nørgaard
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Fridthjof Film
Dansk distribution SF Studios
Vurderingsdato 23.05.2019
Dansk biografpremiere 02.07.2020
Synopsis Iben, Malene, Anne-Lise og Camilla er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang den serbiske krigsforbryder, de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben i virkeligheden kommer fra dem selv.