The Meg

Jon Turteltaub, USA, 2018

113 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Filmen har en meget intens og spændingsmættet stemning. Den indeholder talrige højdramatiske scener med eksploderende dybhavsfartøjer og helikoptere og mennesker, der jages og dræbes af en gigantisk monsterhaj. Filmens hovedkarakterer er ofte i livsfare, og flere må lade livet. I flere scener ses lig og hårdt tilskadekommende personer, i en scene ses en afrevet arm i havet, i en anden scene ses en hvals lemlæstede krop med blodige tarme og i en tredie scene ses en masse badegæster gå i panik, og flere af dem bliver dræbt af hajen. Det højdramatiske indhold forstærkes af en række chokeffekter, truende musik og knugende stilhed før hajangrebene.
Hajens drab af personer og dyr er imidlertid ikke stærkt udpenslet og foregår hurtigt og uden langvarige lidelser hos ofrene. Derudover skildrer filmen også venskab, tæt sammenhold, humor og kærlige følelser mellem hovedkaraktererne, hvoraf de to bærende karakterer udviser stort mod og handlekraft. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15års grænse.
Dansk titel The Meg
Original titel The Meg
Instruktør Jon Turteltaub
Produktionsland USA,Kina
Produktionsselskab Apelles Entertainment
Dansk distribution Warner Bros. Pictures
Vurderingsdato 27.06.2018
Dansk biografpremiere 09.08.2018
Synopsis Et dybhavs-observationsfartøj bliver voldsomt beskadiget i Stillehavet efter et sammenstød med den over 20 meter lange monsterhaj, kendt som Megalodon, der ifølge videnskaben burde have været uddød i millioner af år. Da besætningen er i livsfare, sendes dybhavs- og redningseksperten Jonas Taylor ud for at redde mandskabet sammen med en oceanograf og hans datter Suyin. Taylor har tidligere mødt det rædselsvækkende monster, og sammen med Suyin tvinges han til at konfrontere fortidens spøgelser og sætte sit liv på spil mod et af de største og farligste rovdyr.