Løb som en pige

Katrine W. Kjær, Danmark, 2019

86 min.DK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Filmen har en let grundstemning og er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder ingen elementer, der vurderes at kunne virke skræmmende på børn.
Dansk titel Løb som en pige
Original titel Run Like a Girl
Instruktør Katrine W. Kjær
Producent Ole Tornbjerg
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Chili Film
Dansk distribution Danske Filminstitut
Vurderingsdato 14.06.2019
Online release 12.06.2019, Filmcentralen,
Synopsis Visiline Jepkesho fra Kenya er et kæmpe løbetalent og står efter en sejr ved Paris Marathon i april 2016 overfor sit internationale gennembrud. Visilines største drøm er at tjene penge nok til at bygge et nyt hus til sin familie og sikre dem et godt liv ude af fattigdommen. Men for at gøre det bliver hun nødt til hele tiden at forlade sin familie. Hun rejser konstant til træningsophold og ud til store løb rundt omkring i hele verden.
Filmen følger Visiline igennem fire afgørende år, hvor hun kæmper med at finde sin vej i en mandsdomineret og konservativ verden. Hvad gør det ved Visiline og hendes holdning til det traditionelle kønsrollemønster hun lever i, at hun kommer ud og ser verden og oplever hvilke rettigheder andre kvinder har? Og kan Visiline formå at sige fra overfor sin storfamilie, når de stiller voksende krav om andel i hendes succes?