Pokèmon: Detective Pikachu

Rob Letterman, Japan, 2019

104 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en gennemgående actionpræget stemning med en lettere humoristisk undertone. Den indeholder en række scener med dramatisk indhold: eksplosioner, jordskælv, en forulykket bil, giftskyer, ødelæggelse af bygninger, truende væsner og voldsomme kampe. I flere dystre og langtrukne scener er centrale personer i fare.
Filmen tilhører imidlertid en genkendelig genre og foregår i et uvirkeligt og eventyrligt Pokemon-univers. Hovedkaraktererne er handlekraftige og kommer ikke alvorligt til skade. Endvidere er det voldsomme og følelsesfulde indhold ikke udpenslet. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-års grænse.
Dansk titel Pokèmon: Detective Pikachu
Original titel Pokémon Detective Pikachu
Instruktør Rob Letterman
Produktionsland Japan,USA
Produktionsselskab Legendary Entertainment
Dansk distribution SF Studios
Vurderingsdato 24.04.2019
Dansk biografpremiere 09.05.2019
Synopsis Da privatdetektiven Harry Goodman på mystisk vis forsvinder, begiver hans 21-årige søn, Tim, sig ud for at efterforske hvad der er sket. Undervejs støder han på Harrys tidligere Pokémon makker, Detektiv Pikachu: en kvik, hylende morsom og – ikke mindst – charmerende superdetektiv; og da de finder ud af, at Tim som den eneste kan forstå hvad Pikachu siger, slår de sig sammen og begiver sig ud på et hæsblæsende eventyr for at opklare mysteriet om Harrys forsvinden.
I deres færd med at jagte ledetråde gennem de neon-oplyste gader i Ryme City – en moderne storby, hvor mennesker og Pokémon lever side om side – afslører de en sammensværgelse, der kan true harmonien mellem mennesker og Pokémon, og samtidig bringe hele Pokémon universet i fare!