Aladdin

Guy Ritchie, USA, 2019

128 min.U/SpillefilmBørnefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en gennemgående dramatisk stemning med humoristiske og romantiske indslag. Der er mange scener med hæsblæsende forfølgelser, tilfangetagelser og livstruende situationer for de centrale figurer. Alt dette formidles bl.a. af en kraftig og truende lydside. Den onde modstander fremtræder i stigende grad som skræmmende og magtfuld med voksende magiske egenskaber, som behersker elementerne, destruerer genstande, fremmaner uhyggelige væsner og som påfører personer lidelser. I flere situationer efterlades centrale figurer paralyserede, druknende eller livløse i længere tid. Mod slutningen frarøves hovedkaraktererne endog den hjælper, som har skærmet dem det meste af filmen. Filmen udspiller sig imidlertid i et eventyrligt univers fjernt fra virkeligheden. De centrale karakter er handlekraftige og får stor hjælp af magiske figurer. Yderligere har filmen humoristiske indslag og en positiv forløsning. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11års vurdering.
Dansk titel Aladdin
Original titel Aladdin
Instruktør Guy Ritchie
Produktionsland USA
Produktionsselskab Walt Disney Studios Motion Pictures, Denmark, Walt Disney Pictures
Dansk distribution Walt Disney Company Nordic
Vurderingsdato 22.05.2019
Dansk biografpremiere 23.05.2019
Synopsis Den kække gadeknægt Aladdin har boet hele sit liv i byen Agrabah. Her bliver han håbløst forelsket i prinsessen Jasmin, hvilket ikke er nemt når man lever som fattig tyv. Men den mystiske troldmand, Jafar giver Aladdin nyt håb om kærligheden. Jafar lover Aladdin guld og rigdom, hvis bare han vil bringe ham en magisk lampe.
Aladdin finder ikke bare den magiske lampe, han opdager også, at den gemmer på en magisk lampeånd - den utrolige Genie, som kan få Aladdins vildeste ønsker til at blive til virkelighed.