Mugge & hans mærkelige hjerne

Anders Morgenthaler, Mikael Wulff, Danmark, 2022

84 min.DK/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Filmen veksler mellem en komisk, trist og let spændingspræget stemning. Der er scener, hvor hovedfiguren bliver drillet og er ked af det. I andre scener kommer to børnegrupper op at skændes og råber ad hinanden. Der er også scener med eksplosioner, brændende bygninger og en gigantisk gensplejset puddelhund, der hærger kvarteret.
De let dramatiske og triste scener er imidlertid kortvarige og forløses med komik i børnehøjde. Hunden er lyserød og ser ikke farlig ud. Hovedfiguren er handlekraftig og bakkes op af skiftende venner. Endvidere er filmen animeret og har en gennemgående komisk tone. Det vurderes på den baggrund, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.
Dansk titel Mugge & hans mærkelige hjerne
Original titel Mugge & hans mærkelige hjerne
Instruktør Anders Morgenthaler, Mikael Wulff
Producent Jonas Bagger, Julie Lind-Holm
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Zentropa
Dansk distribution Nordisk Film Distribution A/S
Vurderingsdato 04.10.2022
Dansk biografpremiere 13.10.2022
Synopsis Første dag efter sommerferien skal eleverne på Basserup Kommuneskole til prøve. Og da den ellers så glade dreng, Mugge, viser sig at have en hjerne, der er så mærkelig, at hans svar får computeren til at eksplodere, går hele systemet i panik. Mugge sendes omgående i specialklasse og spås en sort fremtid. Han beslutter sig derfor for at starte sin egen skole. En skole hvor der er plads til børn med mærkelige hjerner. Han døber skolen Friheden. Samtidig begynder Mugges bedste veninde Sofia på den militante eliteskole Killer Instinct School System. Mugge og Sofia glider langsomt fra hinanden, og snart hænger deres venskab i en tynd tråd. Da konkurrencen "Kommunemesterskabet i skole" annonceres, optrappes Mugge og Sofias konflikt yderligere og de står overfor et endeligt opgør…