Smuk

Tilde Harkamp, Danmark, 2022

94 min.DK/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en følelsesladet stemning med mange seksuelle undertoner. Der er flere scener, hvor unge mennesker bliver genstand for grænseoverskridende handlinger samt grove ydmygelser med seksuelt indhold og symbolik. Der ses også flere scener med digitale krænkelser. Filmen rummer imidlertid også scener med sammenhold, forelskelser og humor. Sexscenerne er kortvarige og ikke stærkt udpenslede. Hovedkarakteren portrætteres desuden som stærk og modig. På den baggrund vurderes filmen kun at kunne virke grænseoverskridende for børn under 11 år.
Dansk titel Smuk
Original titel Smuk
Instruktør Tilde Harkamp
Producent Marcella L. Dichmann
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab SF Studios Production
Dansk distribution SF Studios
Vurderingsdato 18.05.2022
Dansk biografpremiere 13.10.2022
Synopsis SMUK udspiller sig på Rosenholm gymnasium ved årets skolestart. Der er en masse ritualer, som de nye 1.g’ere skal igennem, som har stor betydning for deres videre liv på gymnasiet og ikke mindst for deres personlige liv. Vi følger seks unge drenge og piger, som hurtigt får udfordret egne grænser på hver deres måde.
Frida starter i 1.g sammen med sin bedste veninde Selma. De to piger finder sammen med Nadja, der er lillesøster til 3.g’eren Pelle og kæreste med Pelles bedste ven Emil. Men da Emil og Frida hurtigt får et godt øje til hinanden, og da Frida ovenikøbet efter en audition bliver udvalgt til at deltage i den eftertragtede puttemiddag, men Selma ikke gør, bliver der lagt afstand mellem pigerne. Frida bliver hængt ud og mister fodfæstet i det sociale spil.