Pølseelgens ark

Niels Elmvig Bruhn, Danmark, 2018

10 min.DK/Kort fiktionAnimation, Filmskolefilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Kortfilmen har en gennemgående eventyrlig stemning. I flere situationer bliver figurerne kortvarigt uvenner og skændes. Der er også tre korte let dramatiske scener med en brændende båd, voldsomt uvejr og figurer, der forsvinder. Kortfilmen er imidlertid animeret og foregår i et eventyrligt og urealistisk univers med komiske indslag. Den har en rolig fortællerstemme og en positiv forløsning til slut. Det vurderes på den baggrund, at kortfilmen ikke vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Dansk titel Pølseelgens ark
Original titel Pølseelgens ark
Instruktør Niels Elmvig Bruhn
Producent Charlotte Hjordt
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Den Danske Filmskole
Dansk distribution Filmmagasinet EKKO
Vurderingsdato 10.06.2020
Online release 14.10.2019
Synopsis Ude i den store skov bor Pølseelgen. Den passer sig selv og nyder tilværelsen, indtil den en dag finder ud af, at hele verden bliver oversvømmet, og den ikke må komme med på den eneste båd, der skal redde de særligt udvalgte - nemlig Noahs Ark.
Den er ikke det eneste dyr, som ikke står på listen. Sammen med Golillaen, Den Farveblinde Panda, Enhjørningen, Strudsetyven, Velcrofanten, Girastaen og det lille Næbdyr beslutter Pølseelgen, at de skal bygge deres egen båd. Men det er lettere sagt end gjort, når dyrene ikke bryder sig om hinanden, og når selv Vorherre er imod dem.