Venuseffekten

Anna Emma Haudal, Danmark, 2021

104 min.DK/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen indeholder scener, hvor personerne skændes, er ulykkelige og græder. Den indeholder desuden mange scener, hvor personerne dyrker forskellige former for sex, herunder bl.a. samleje. Scenerne er dog ikke udpenslede. Da filmen er fortalt i et roligt tempo og sexscenerne har en positiv stemning, vurderes filmen til kun at kunne virke grænseoverskridende på børn under 11 år.
Dansk titel Venuseffekten
Original titel Venuseffekten
Instruktør Anna Emma Haudal
Producent Lise Orheim Stender, Rikke Lassen
Produktionsland Danmark
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S, Scanbox
Vurderingsdato 10.08.2021
Dansk biografpremiere 18.11.2021
Synopsis Liv er i starten af 20’erne og arbejder på familiens gartnergård i provinsen, da hun helt uforberedt forelsker sig i den kaotiske og eventyrlige Andrea. Andrea har søgt tilflugt i sin onkels idylliske æbleplantage fordi hun er stresset, og Liv har knap nok klippet navlestrengen til sine forældre, da Andrea brager ind i hendes liv. Mødet med Andrea bliver katalysator for en identitetskrise, der lærer Liv, at kærlighed og familie ikke kommer i en bestemt form, men kan se ud på mange måder.
VENUSEFFEKTEN er en romantisk komedie om at turde elske hinanden og sig selv - en sjov og varm fortælling om familie og om at finde sig selv i kærligheden.