Hillbilly Elegy

Ron Howard, USA, 2020

116 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen indeholder mange dramatiske scener med skænderier, overfald, opgør og slåskampe. Flere af scenerne har form af voldsomme familieopgør og involverer en narkopåvirket og utilregnelig mor. Stemningen i filmen skifter mellem at være varm og positiv og aggressiv og faretruende, hvor skiftene ofte sker hurtigt og uventet og flere gange i forbindelse med at hovedpersonen udsættes for forskellige former for nederlag og ydmygelser. Da hovedpersonen i løbet af filmen lærer at håndtere sin svære situation, og filmen slutter håbefuldt, vurderes den til kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.
Dansk titel Hillbilly Elegy
Original titel Hillbilly Elegy
Instruktør Ron Howard
Produktionsland USA
Produktionsselskab Imagine Entertainment
Dansk distribution Netflix
Vurderingsdato 26.10.2020
Dansk biografpremiere 12.11.2020
Synopsis J. D. Vance er en tidligere marinesoldat fra det sydlige Ohio og studerende ved Yale Law School. Han er på nippet til at opnå drømmejobbet, da en familiekrise tvinger ham til at vende tilbage til et hjem, som han gennem årene har forsøgt at fortrænge. Tilbagekomsten placerer J.D. midt i de komplekse dynamikker, der præger hans appalachiske familie – ikke mindst J.D.s ustabile forhold til sin mor Bev, som kæmper med afhængighed.
Præget af minderne om sin stærke og intelligente bedstemor, som opdragede ham, begynder J.D. at omfavne sin familiens uudslettelige aftryk i sin egen personlige rejse.