Ambulance

Michael Bay, USA, 2022

136 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Filmen har en actionmættet og dramatisk stemning. Den indeholder talrige intense actionscener med voldsomme skudvekslinger, mange sårede, dræbte og likviderede og en stærkt udpenslet blodig akutoperation. Endvidere ses et alvorligt tilskadekommet barn ved bilulykke. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Dansk titel Ambulance
Original titel Ambulance
Instruktør Michael Bay
Producent Michael Bay
Produktionsland USA
Produktionsselskab Universal Studios
Dansk distribution United International Pictures, Universal Pictures
Vurderingsdato 22.03.2022
Dansk biografpremiere 24.03.2022
Synopsis Den dekorerede krigsveteran Will Sharp mangler desperat penge til at dække sin kones medicinregninger. Han søger hjælp fra den ene person, han ved, han ikke burde spørge, nemlig adoptivbroderen Danny. Men Danny, en karismatisk karriereforbryder, tilbyder i stedet Will en anden mulighed. At være partner i det største bankrøveri i Los Angeles historie med et udbytte på svimlende 32 millioner dollars. Will kan ikke sige nej, da det gælder hans kones liv. Men da deres plan går spektakulært galt, kaprer de to desperate brødre en ambulance med en såret betjent, der klamrer sig til livet og paramedicineren ombord.
I en vanvittig eftersætning må Will og Danny forsøge at undslippe et massivt opbud af ordenshåndhævere, holde deres gidsler i live og på en eller anden måde undgå at slå hinanden ihjel, alt imens de udfører den mest vanvittige flugt, L.A. nogensinde har set.