Charlatan

Agnieszka Holland, Tjekkiet, 2021

118 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Filmen har i mange scener en anspændt og truende stemning. Den indeholder mange scener med dramatiske skænderier, opgør, tilfangetagelser og slåskampe. Den indeholder desuden scener med en voldsom henrettelse og et selvmord. Da scenerne er meget dramatiske og blodige, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Dansk titel Charlatan
Original titel Charlatan
Instruktør Agnieszka Holland
Producent Sarka Cimbalova, Kevan Van Thompson
Produktionsland Tjekkiet,Polen,Irland,Slovakiet
Produktionsselskab Anden
Dansk distribution Another World Entertainment
Vurderingsdato 01.09.2021
Dansk biografpremiere 18.11.2021
Synopsis ”Charlatan” er baseret på den sande historie om Jan Mikolášek, den tjekkiske homøpat, som tidligt i 1900-tallet diagnosticerede og helbredte millioner af mennesker ved hjælp af en unik intuition og viden om urternes og planternes helende kraft. I takt med den voksende succes og øgede opmærksomhed begyndte både det nazistiske og kommunistiske regime at fatte interesse for den ukonventionelle læge.

Filmen, der er udvalgt som Tjekkiets Oscar-bidrag i 2021, er instrueret af den hyldede og Oscarnominerede (”Europa Europa”) polske instruktør Agnieszka Holland, hvis seneste film, ”Den sorte jord” høstede store roser og stor succes under lanceringen her til lands.

”Charlatan” havde verdenspremiere under Berlins filmfestival 2020 og var nomineret til den prestigefyldte pris for bedste instruktion til European Film Awards.