Spencer

Pablo Larrain, Storbritannien, 2021

116 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en dramatisk og let anspændt grundstemning. I længere passager fremstår hovedkarakteren psykisk og følelsesmæssigt ude af fatning. I enkelte scener også overfor børn. I en kort sekvens ses personen desuden gøre mindre skade på sig selv med en knibtang. Da ingen kommer alvorligt til skade og fordi det dramatiske primært udtrykkes gennem følelser og i dialog vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn mellem 7-11 år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.
Dansk titel Spencer
Original titel Spencer
Instruktør Pablo Larrain
Produktionsland Storbritannien,Tyskland,USA,Chile
Produktionsselskab Komplizen Film
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S
Vurderingsdato 04.11.2021
Dansk biografpremiere 25.12.2021
Synopsis Prinsesse Diana (Kristen Stewart) er på vej til endnu en juleferie med den royale familie på Sandringham Gods. Hun ved, at ægteskabet med Charles er ved at falde fra hinanden. Han ses ofte med Camilla Parker-Bowles, og Diana er tvunget til at spille den perfekte hustru. Hun er fanget i en umulig rolle og ønsker kun at beskytte sine sønner, Harry og William. Alle kender den stramme royale julerutine med store middage, fasanjagt og ligegyldig snak. Diana kender spillet. Men denne jul vil alting blive anderledes.
SPENCER er fortællingen om, hvad der måske skete i de skæbnesvangre dage med en sensationel Kristen Stewart som Diana i de definerende dage af hendes ægteskab.