Operation Mincemeat

John Madden, Storbritannien, 2022

128 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en anspændt grundstemning. I flere scener ses nærbilleder af et lig og indvolde, der udtages under obduktionen. I en scene trues en af hovedkaraktererne med at blive likvideret, og mod slutningen ses flere soldater falde i krig.
Da hovedparten af handlingen består af dialogscener, vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Operation Mincemeat
Original titel Operation Mincemeat
Instruktør John Madden
Produktionsland Storbritannien
Produktionsselskab FilmNation Entertainment
Dansk distribution Nordisk Film Distribution A/S
Vurderingsdato 30.11.2021
Dansk biografpremiere 10.03.2022
Synopsis Året er 1943. De allierede er fast besluttede på at ødelægge Hitlers jerngreb om det besatte Europa og planlægger et massivt angreb på Sicilien, men de står over for en umulig udfordring - hvordan skal de beskytte deres massive invasionsstyrker mod en potentiel massakre. Den opgave bliver betroet til to britiske efterretningsofficerer, Ewen Montagu, og Charles Cholmondeley. Deres mål er at planlægge og eksekvere krigens mest inspirerede og usandsynlige desinformationsstrategi, der skal centreres om den mest usandsynlige hemmelige agent: en død mand. Operation Mincemeat er den ekstraordinære og sande historie om en idé, der skulle ændre krigens forløb ved at trodse logikken, risikere utallige af liv og teste de to britiske efterretningsofficerer til bristepunktet.