En boghandel i Paris

Sergio Castellitto, Italien, 2022

94 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen har en rolig og let dramatisk grundstemning. Den indeholder få dramatiske scener hvor voksne er i affekt og fremstår ude af fatning, desuden en kortvarig scene hvor en karakter udviser truende adfærd. Da ingen kommer synligt til skade, og scenerne forløses hurtigt, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel En boghandel i Paris
Original titel Il materiale emotivo
Instruktør Sergio Castellitto
Produktionsland Italien
Produktionsselskab Rodeo Drive Production
Dansk distribution Another World Entertainment
Vurderingsdato 21.05.2022
Dansk biografpremiere 04.08.2022
Synopsis ”En ganske særlig dag”, ”La Famiglia”, ”Le Bal”, ”La Terrazza”, ”Ærkefjender”, ”La Cena” og ”En fattig mands historie”. Ettore Scola har skrevet og instrueret nogle af alle tiders bedste europæiske film. Men i 2016 afgik den elskede filmmager ved døden i en alder af 84 år, og hans sidste manuskript blev ikke filmatiseret.
Nu har hans ven og instruktørkollega Sergio Castellito foreviget ovennævnte manuskript på film, og det med ham selv og Bérénice Bejo (Oscar-, Golden Globe- og BAFTA-nomineret for ”The Artist”) i hovedrollerne.

Sergio Castellito indtager rollen som Vincenzo, en ældre og sorgfuld herre, som har dedikeret sit liv til den lille boghandel, som han ejer i Paris, samt til sin datter Albertine (Matilda De Angelis), som bor hjemme hos ham, efter at hun kom ud for en voldsom ulykke nogle år tidligere.
En dag træder Yolande (Bejo) ind i hans forretning. En ung smuk kvinde, der sprudler af liv, lyst og humor. Charmeret af hendes smittende energi, vækkes følelser hos Vincenzo, som han for længst troede hørte fortiden til – Noget, der får ham til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan han vil leve resten af sit liv…