Hør lige her!

Kaveh Tehrani, Norge, 2023

86 min.U/SpillefilmBørnefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en let dramatisk og humoristisk grundstemning. Den indeholder imidlertid enkelte scener med voldsomt indhold. Eksempelvis ses en dreng, der bløder ned over ansigtet efter at have fået kastet en skarp genstand i øjet. I en anden scene falder en person ned ad en trappe og endelig indgår en længere anspændt scene, der udvikler sig til en slåskamp mellem to børn. Da filmen også rummer flere rolige passager med optimistisk stemning og overvejende benytter humor til at forløse det dramastiske indhold, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i målgruppen 7-11 år. Den får derfor en 11 års vurdering.
Dansk titel Hør lige her!
Original titel Hør her'a!
Instruktør Kaveh Tehrani
Produktionsland Norge
Produktionsselskab Motlys
Dansk distribution Øst for Paradis
Vurderingsdato 04.09.2023
Dansk biografpremiere 14.09.2023
Synopsis Det er sommerferie, og Mahmoud på 13 år kan som sædvanligt se frem til nogle lange dage på bænken foran blokken sammen med sin ven Arif. Denne sommer bliver dog lidt anderledes, da familien får besøg af Onkel Ji fra Pakistan, og Mahmoud har fået til opgave at vise ham rundt i Oslo. Samtidig skal han passe på sin lillebror Ali, der opfører sig anderledes end andre drenge på sin alder.

HØR LIGE HER! er en humoristisk, hårdtslående og charmerende fortælling om at føle sig udenfor kategori og samtidig tage stilling til, hvilket menneske man gerne vil være i fremtiden. Det er en coming-of-age-fortælling fra de norske betonblokke, der italesætter temaer som identitet, integration og køn.

HØR LIGE HER! Er baseret på Sharif Gulraiz' bestseller-roman af samme navn, og manusskriptet er skrevet af Erlend Loe og Nora Elisabeth Landsrød.