Monster

Kore-Eda Hirokazu, Hirokazu Koreeda, Japan, 2023

127 min.

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen har en rolig grundstemning, der dog ofte afbrydes af en dramatisk og til tider sørgmodig stemning. Filmen indeholder scener med brande og voldsomt uvejr. Der ses ligeledes scener, hvor en dreng kaster sig ud fra en kørende bil, en lærer tilfældigvis rammer et barn på næsen, så det bløder samt fortvivlede voksne, der leder efter et barn.
Da scenerne hurtigt forløses og filmen primært har en rolig grundstemning, vurderes filmen kun at kunne være skræmmende for børn under 7 år.
Dansk titel Monster
Original titel Kaibutsu
Instruktør Kore-Eda Hirokazu, Hirokazu Koreeda
Produktionsland Japan
Produktionsselskab Anden
Dansk distribution Another World Entertainment
Vurderingsdato 11.11.2023
Dansk biografpremiere 14.12.2023
Synopsis Saori har mistet sin mand og er derfor alene med sin søn, Minato, der går i 5. klasse. En helt almindelig dreng, som pludselig begynder at opføre sig underligt. Drengen lader forstå, at det skyldes en konflikt med hans lærer, hr. Hori, som han siger, har overfaldet ham både fysisk og verbalt. Et møde med bl.a. skolens rektor og den involverede lærer gør kun forvirringen større. I klasseværelset går der også ting for sig. Venskabet mellem kammeraterne er ikke det bedste. Noget tyder på, at den lidt mindre dreng, Yori, bliver mobbet. Hori ser Minato som en aggressor og griber ind, men i virkeligheden forholder det sig nærmere omvendt. Overbevist om det modsatte har Minatos mor opsøgt Yoris forældre, som ikke er hjemme. I stedet møder hun en dreng, der ganske overraskende omtaler hendes søn i stærkt rosende vendinger. Minato selv er skræmt over situationen og decideret bange for sin lærer men måske allermest sig selv.