K-notatet

Dola Bonfils, Danmark, 2004

60 min.Tv-dokumentar

Aldersgrænse Tilladt for alle
Dansk titel K-notatet
Original titel K-notatet
Instruktør Dola Bonfils
Producent Claus Ladegaard
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Easy Film
Dansk distribution Danmarks Radio, Danske Filminstitut
Tekniske data Farve
Vurderingsdato 01.01.1970
TV release 21.04.2004, DR
Dansk festivalpremiere 10.08.2004, Odense Film Festival
Synopsis Filmen følger forsvarschefen general H.J. Helsø og hans nærmeste medarbejdere i Forsvarskommandoen i en afgørende periode fra august til november 2003, hvor Forsvaret skal definere sin fremtidige rolle i den nye verden, der blev indvarslet den 11. september 2001.

K-notatet er navnet på det hemmelige notat ('Kapacitetsnotatet'), som en række topledere i Forsvaret skrev i foråret 2003 om deres militærfaglige synspunkter på fremtidens sikkerhedspolitiske udfordringer. De mente, at en ny politisk og økonomisk tilgang var så nødvendig, at de besluttede at blande sig i den offentlige debat, noget, der ikke før er sket i Forsvarets historie. I starten af september offentliggjorde Forsvarskommandoen derfor et udspil, der byggede på K-notatet.

Filmen følger i den samme periode, at Forsvarskommandoens internationale operationsstab bliver anmodet om at forberede den næste internationale opgave, som danske styrker bliver stillet over for: at støtte en FN-indsats for at bevare en skrøbelig fred i Sudan, hvor 20 års borgerkrig knap er slut.