Kvinderne i Gyldent Daggry

Håvard Bustnes, Norge, 2017

92 min.U/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Dokumentarfilmen veksler mellem en rolig, vagtsom og konfliktfyldt stemning. Der er arkivklip med kampklædt politi, der slår med knipler på demonstranter, og medlemmer af Gyldent Daggry, der er voldelige og smadrer indvandrerboder. Et uskarpt arkivklip fra et overvågningskamera viser to mennesker, der bliver skudt på klos hold. I flere scener ses og høres vrede og aggressive mennesker og en kamphund, der gør og knurrer.
De dramatiske scener er imidlertid kortvarige, ikke udpenslede og fotograferet med afstand til motivet. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Den får således en 11års vurdering
Dansk titel Kvinderne i Gyldent Daggry
Original titel Golden Dawn Girls
Instruktør Håvard Bustnes
Producent Christian Falch, Håvard Bustnes
Produktionsland Norge,Danmark,Finland
Produktionsselskab Faction Film
Dansk distribution Danske Filminstitut
Vurderingsdato 30.12.2018
Online release 18.01.2019, Filmcentralen
Synopsis Da partiledelsen fra Grækenlands højrenationale protestparti, Gyldent Daggry, bliver smidt i fængsel, må deres hustruer, døtre og mødre overtage den politiske kamp. Med helt eksklusiv adgang til et af de mest berygtede politiske partier i Europa, følger dokumentarfilmen ‘Golden Dawn Girls’ de kvindelige familiemedlemmer til partiets øverste ledelse i deres kamp om at holde partiet i live, mens deres mænd, fædre og sønner sidder bag tremmer.