Albert

Jørn Faurschou, Danmark, 1998

80 min.DK/SpillefilmBørnefilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Kommentar:
Selv om vi normalt altid tager hensyn til de yngste børn i en gruppe, har denne film fået vurderingen "Tilladt for alle". Selvom der er (mindre) skræmmende scener i filmen for de allermindste, er filmen egnet for modne 5-7 årige, og vurderingen "Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år" ville derfor være et forkert signal at sende til forældre.
Dansk titel Albert
Original titel Albert
Instruktør Jørn Faurschou
Producent Tivi Magnusson
Produktionsland Danmark,Tyskland,Norge
Produktionsselskab M&M Productions
Dansk distribution Warner & Metronome
Tekniske data 2184 meter, 35 mm, Widescreen, Farve, Tone
Vurderingsdato 22.09.1998
Dansk biografpremiere 09.10.1998
Synopsis Historien om den frække rødhårede dreng Albert er skrevet frit efter Ole Lund Kirkegaards børnebog. Albert er 10 år, fræk, skæg og fyldt med gode ideer. Alberts bedste ven, Egon, bliver tit fristet af Alberts forskellige påfund og forsvinder en dag fra byen. Albert tager ud for at lede efter ham og ender i fantasiverdenen Hjallevad.
Kommentar Filmen er set i en foreløbig udgave, hvor der mangler en del reallyd + underlægningsmusik. I en smatale med producent + instruktør efter forevisningen pointerede jeg, at der var ingen "11-års-scener" og vurderingen 7 år kunne blive taget op til en revurdering når ydsiden var færdig, så filmen evt. kunne få vurderingen alle.