Allegro

Christoffer Boe, Danmark, 2005

92 min.DK/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen indeholder flere scener med en lettere truende stemning samt med fortvivlede og desperate personer. I en scene skildres en angstfyldt og panisk stemning i en folkemængde understøttet af markante billed- og lydeffekter. I en anden scene skildres, hvordan en livløs krop hentes op af vandet, og en baby skæres ud af den livløse krop. Denne scene har dog en udpræget symbolsk og urealistisk tone. Filmen vurderes derfor at ville virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Allegro
Original titel Allegro
Instruktør Christoffer Boe
Producent Tine Grew Pfeiffer
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Alphaville Pictures Copenhagen
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Tekniske data 2514 meter, 35 mm, Cinemascope, Farve, Dolby, SRD
Vurderingsdato 09.08.2005
Dansk festivalpremiere 25.08.2005, Dagmar, vist som "Eksklusiv forpremiere" på CIFF - Copenhagen International Film Festival 2005
Dansk biografpremiere 30.09.2005
Synopsis Koncertpianisten Zetterstrøm er en ambitiøs mand og vil sin karriere frem for alt. Da hans kæreste på den baggrund forlader ham, vælger han helt at forlade Danmark. Han efterlader dermed også al erindring om sit forliste kærlighedsforhold - han efterlader faktisk hele sin fortid. Zetterstrøm husker intet af sit tidligere liv og starter på en frisk, hvor det eneste der betyder noget er hans musik. I udlandet opnår Zetterstrøm stor succes - men en dag inviteres han tilbage til Danmark, og dermed øjner han en ny mulighed for at finde tilbage til det, han har forladt.