Contraband

Baltasar Kormákur, USA, 2012

110 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Filmens handling foregår i et råt og brutalt miljø, og der indgår flere forfølgelser, slagsmål og skyderier. Samtidig har filmen gennemgående en spændingsladet stemning, hvor en kvinde og hendes børn flere gange er i overhængende livsfare pga. repressalier mod familiens far.
I flere scener ser man folk blive slået ihjel, og flere af disse er både blodige og udpenslede. I en scene ser man blandt andet en bilkollision inde fra en bil, hvorefter bilen eksploderer. Og i flere andre ser man mænd, der bliver skudt i hoved og hals, hvorefter man ser tydelige blødende skudsår. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke angstfremkaldende på børn og unge under 15 år.
Dansk titel Contraband
Original titel Contraband
Instruktør Baltasar Kormákur
Producent Tim Bevan, Eric Fellner, Baltasar Kormákur, Stephen Levinson, Mark Wahlberg
Produktionsland USA,Storbritannien,Frankrig
Produktionsselskab Universal Pictures
Dansk distribution United International Pictures
Vurderingsdato 11.01.2012
Dansk biografpremiere 22.03.2012
Synopsis Chris Farraday er en mesterlig smugler, men da han får kone og børn, beslutter han at lægge det risikable job på hylden. Da hans kones lillebror kommer i klemme hos en narkobagmand efter en mislykket kokainsmugling, bliver han imidlertid nødt til at gennemføre bare ét job mere for at få familien ud af den dødbringende gæld. Chris tager sammen med en lille gruppe erfarne smuglere hyre på et skib med kurs mod Panama. Dér har han blot få timer til at få sit gods ombord på skibet, skjule det for kaptajnen, der har et horn i siden på ham, og til sidst få varerne i land i New Orleans uden at blive snuppet af toldmyndighederne. Der er maksimalt pres på den lille gruppe smuglere, der både bliver ramt af intern uenighed og forræderi og af dødstrusler mod familien derhjemme.