Croods

Kirk De Micco, Chris Sanders, USA, 2013

98 min.U/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen har en humoristisk grundstemning. Den indeholder talrige dramatiske scener med hovedfigurer i farefulde situationer. Der er scener med vilde dyr, dybe afgrunde og jordskælv. Da de farlige situationer fremstilles humoristisk og indenfor en genremæssig ramme, der er velkendt for de fleste børn i skolealderen, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel Croods
Original titel The Croods
Instruktør Kirk De Micco, Chris Sanders
Producent Kristine Belson, Jane Hartwell
Produktionsland USA
Produktionsselskab DreamWorks Animation
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Vurderingsdato 08.03.2013
Dansk biografpremiere 21.03.2013
Synopsis "Croods" er fortællingen om verdens første familie på deres livs rejse. Croods styres med hård hånd af familiens partriark, den ængstelige Grug, hvis motto er "aldrig ikke være bange!". Mens både mor Ugga, sønnike Thunk, tumling Sandy og iltre Bedste indordner sig under Grugs regler, drømmer den oprørske teenager Eep om mere end bare overlevelse.
En aften sniger hun sig ud af hulen og møder den sofistikerede Guy, der både kan lave ild, levner mad og fortæller noget, der hedder 'jokes'. Da familien Croods' verden styrter sammen, tvinges familien og Guy ud på en rejse, hvor de møder udfordringer og skabninger, de aldrig før er stået over for. Hvis ikke Croods og ikke mindst Grug følger med udviklingen, vil han og hans familie være historie.