Den kinesiske drøm

David Borenstein, Danmark, 2016

73 min.DK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en gennemgående rolig fortælling. Der indgår imidlertid en kort scene, hvor hovedpersonen fortæller, at hun var nødt til at prostituere sig for at få sin forretning til at fungere. Der indgår imidlertid ingen detaljer eller dramatiske beskrivelser i scenen. I en anden scene møder man fattige mennesker, som tvangsflyttes fra deres hjemby, fordi pengemænd vil bygge en drømmeby på deres jord. Generelt for filmen er der ikke skræmmende eller dramatiske scener. Det er således af hensyn til de yngste i aldersgruppen 7-11 år, at aldersgrænsen fastsættes til 11 år.
Dansk titel Den kinesiske drøm
Original titel Dream Empire
Instruktør David Borenstein
Producent Jesper Jack
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab House of Real
Dansk distribution Danske Filminstitut
Vurderingsdato 18.12.2017
Dansk biografpremiere 16.03.2017
Synopsis Yana er en 24 årig landsbypige, der lige er flyttet til byen Chongqing i Kina for at forfølge sin livsdrøm. Tiltrukket af den historiske kinesiske boligbobles let tjente penge, starter hun et agentur for udlændinge, designet specifikt til at hjælpe kinesiske bygherrer med at markedsføre deres nye byggeprojekter. Men hendes virksomhed tager en tvivlsom drejning, da hendes kunder bliver brugt i et forsøg på at transformere afsides provinsielle spøgelsesbyer til 'globaliserede byer i rivende udvikling' hver gang investorer og politiske ledere kommer på besøg.
Da boligboblen brister, er Yana tvunget til at sælge sin virksomhed og må hun afvise alt det, hun hidtil har troet på. Filmen er en fængende personlig historie og en historie fra frontlinjen om et kritisk økonomisk problem i vor tid.