Drengen der ville gøre det umulige

Jannik Hastrup, Danmark, 2003

78 min.DK/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmens hovedperson er gennem hele filmen midtpunkt i en uløselig konflikt, mellem en menneskefamilie og en isbjørnefamilie, der begge elsker ham som deres egen søn, og ønsker han skal leve sammen med dem. Igennem en stor del af filmen er hans menneskemoder i dyb sorg over tabet af sit barn, og menneskefaderen er en konstant trussel mod isbjørnefamilien.
Filmen indeholder flere stærkt dramatiske scener - bl.a. en scene hvor drengen og isbjørnemoderen overfaldes af ulve. Desuden er der flere meget sørgelige scener - bl.a. en scene, hvor drengen prøver at vække sin døde isbjørnemoder til live.
Filmen beskæftiger sig således med meget dybe og alvorlige spørgsmål og konflikter, som helt små børn kan have svært ved at overskue. Den vurderes derfor at kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Dansk titel Drengen der ville gøre det umulige
Original titel Drengen der ville gøre det umulige
Instruktør Jannik Hastrup
Producent Marie Bro, Didier Brunner
Produktionsland Danmark,Frankrig
Produktionsselskab Dansk Tegnefilm, France 3 Cinéma
Dansk distribution Angel Films
Tekniske data 35 mm, 1,66:1 Widescreen, Farve, Dolby stereo
Vurderingsdato 11.11.2002
Dansk biografpremiere 07.02.2003
Synopsis "Morsom uden overdrivelser, alvorlig uden patos, original uden enhver søgthed", skrev Søren Vinterberg om Jannik Hastrups smukke animationsfilm, der ved premieren blev kåret som en født tegnefilmklassiker. I filmens flotte åbningsscene føder en hun-isbjørn en dødfødt unge i en snehule samtidig med, at en fangerfamilie i en nærliggende træhytte får en sund og stærk lille søn. Hun-isbjørnen er dybt ulykkelig over sit tab, og han-isbjørnen beslutter derfor at stjæle drengen. Således går det til, at menneskedrengen vokser op som isbjørn og lærer at fange sæler og slås med ulve. Men drengens biologiske mor har ikke glemt ham, og faren har svoret, at han vil finde sønnen og dræbe bjørnen. Historien er inspireret af et gammelt inuit-sagn og handler ikke mindst om at blive voksen og vælge sin vej i livet.