Fantastiske skabninger og hvor de findes

David Yates, USA, 2016

133 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en eventyrlig og dramatisk grundstemning og indeholder adskillige scener med truende væsner, forfølgelser, bygninger der styrter sammen, panik blandt byens borgere og kampe mellem troldmænd og overnaturlige skabninger. I flere scener dræber et overnaturligt væsen personer, der efterfølgende ses ligge livløse, og i en længere, meget dramatisk scene er nogle af filmens hovedfigurer tæt på at miste livet ved henrettelse.
Da filmen imidlertid foregår i et urealistisk eventyrunivers der er velkendt for mange børn, ikke indeholder blodigt udpenslede voldsscener og da ingen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Fantastiske skabninger og hvor de findes
Original titel Fantastic Beasts and Where to Find Them
Instruktør David Yates
Produktionsland USA,Storbritannien
Produktionsselskab Warner Bros.
Dansk distribution SF Studios, Warner Bros. Pictures
Vurderingsdato 24.10.2016
Dansk biografpremiere 17.11.2016
Synopsis Newt Scamander ankommer i 1926 til New York, efter at han har fundet og dokumenteret en række ekstraordinære magiske væsner. Kort efter hans ankomst til New York, slipper nogle af Newts fantastiske dyr løs, hvilket skaber problemer i både troldmandsverden og i ikke-magikernes verden.