Find Nemo

Andrew Stanton, Lee Unkrich, USA, 2003

100 min.U/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen, som har en humoristisk grundtone, rummer flere scener med fare for filmens hovedfigurer, hvor de forfølges af rovfisk, lettere truende mennesker og jagende fugle. Disse lettere dramatiske scener underrstøttes af en intens underlægningsmusik, ligesom man oplever hovedfigurernes til tider angste og udsatte stemning. Selvom scenerne afløses af mere rolige og komiske sekvenser, vurderes disse mere intense og farefulde scener alligevel at kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Dansk titel Find Nemo
Original titel Finding Nemo
Instruktør Andrew Stanton, Lee Unkrich
Producent Graham Walters
Produktionsland USA,Australien
Produktionsselskab Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios
Dansk distribution Walt Disney Company Nordic, United International Pictures
Tekniske data 2852 meter, 35 mm, 1,85:1 - Widescreen, Technicolor, DTS
Vurderingsdato 17.12.2012
Dansk biografpremiere 14.11.2003
Synopsis I det varme, tropiske vand ud for Great Barrier Reef lever klovne-fisken Marlin med sin eneste søn, Nemo, i et behageligt, ufarligt hjørne. Marlin frygter havet og passer godt på sin søn, men alligevel bringer Nemos nysgerrighed ham langt væk - helt til havnen i Sidney - og han ender i en tandlæges akvarium, blandt en broget flok småskøre medfanger.
Marlin er sønderknust da Nemo forsvinder, men finder helten frem i sig selv, da han begiver sig ud på den usandsynlige mission at finde sin søn. Undervejs slår han følge med Dory, der er ligeså glemsom, som hun er optimistisk og sammen modstår duoen utallige farer, mens de søger efter Nemo i det uendelige ocean.