Luftens sidste mester

M. Night Shyamalan, USA, 2010

103 min.U/SpillefilmBørnefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmens handling udspiller sig indenfor rammerne af et urealistisk eventyrunivers. Den indeholder adskillige actionmættede sekvenser, hvor personer befinder sig i farefulde situationer, kæmper og slås ihjel. I en scene holdes en ung dreng fanget i en fæstning og må kæmpe sig ud og i en anden scene angribes en by af en ondsindet hær. I den sidstnævnet scene fanges en person bl.a. i en boble af vand og drukner. Disse scener ledsages af voldsomme billed- og lydeffekter, men selve volden er dog af en meget urealistisk karakter. De optræder til gengæld i stort antal, og navnlig filmens klimaks har karakter af langvarig tætpakket action uden pause, som kan virke overvældende for de yngre børn. Filmen vurderes derfor til at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Luftens sidste mester
Original titel The Last Airbender
Instruktør M. Night Shyamalan
Producent Scott Aversano, Frank Marshall, Sam Mercer, M. Night Shyamalan
Produktionsland USA
Produktionsselskab Blinding Edge Pictures
Dansk distribution United International Pictures
Vurderingsdato 29.07.2010
Dansk biografpremiere 19.08.2010
Synopsis Vand. Jord. Ild. Luft. I gamle dage var der fred mellem de fire folkeslag på jorden. Avataren - mesteren af de fire elementer - vågede over freden mellem de fire riger. Kun Avataren var i stand til at mestre alle fire elementer, men en dag forsvandt han. Så angreb Ildnationen og startede en krig mod de andre tre riger.
Sådan har det været i 100 år, men nu er der kommet en ny Avatar - en 12-årig lufttæmmer ved navn Aang - som er forudbestemt til at genoprette freden og balancen. Hvis han altså kan lære at mestre alle fire elementer. Sammen med en lille gruppe venner drager han ud på sin mission for at søge den ældgamle viden og lære alle elementers hemmeligheder. Men de bliver skarpt forfulgt af agenter fra Ildnationen, der vil stoppe dem, inden Aang er klar til sit opgør med selveste Ildherren Ozai.