Monalisa Story – En film om kærlighed, kamp og heroin

Jessica Nettelbladt, Sverige, 2016

89 min.U/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Dokumentarfilmen har en rolig, men sørgmodig grundstemning.
Filmen indeholder en del længere scener, hvor voksne mennesker er stærkt påvirkede af stoffer, ude af fatning og udviser selvdestruktiv adfærd. I en scene ses desuden nærbilleder af en stiknarkoman, der sprøjter heroin i lysken.
Da filmen ikke indeholder voldsomme optrin, er fortalt I et roligt tempo og omhandler voksne, hvis børn der er taget hånd om, vurderes det, at dokumentarfilmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Monalisa Story – En film om kærlighed, kamp og heroin
Original titel Monalisa Story – A Film About Love, Struggle and Heroin
Instruktør Jessica Nettelbladt
Producent Lise Lense-Møller, Cecilie Bjørnaraa
Produktionsland Sverige,Danmark
Produktionsselskab Magic Hour Films
Dansk distribution Danske Filminstitut, DOXBIO
Vurderingsdato 23.09.2016
Dansk biografpremiere 21.09.2016
Online release 23.09.2016
Synopsis MonaLisa levede et temmelig normalt liv. Hun var folkeskolelærer, holdt af at skrive og synge sange, og var en kærlig mor for sine to små børn. Men en dag ændrede alt sig. MonaLisa sank ned i dyb depression, mistede livsviljen og begyndte at selvmedicinere med heroin. Hendes verden smuldrede og børnene flyttede til plejeforældre. Hun mistede alt det hun havde kært og stod alene tilbage med spørgsmålene: Hvordan kunne det gå så galt - og hvorfor?
MonaLisas egen mor var også misbruger, og Monalisa blev født med abstinenser. Så snart hun kunne udskrives fra hospitalet, kom hun på børnehjem. Minderne fra hendes tidligste barndom brænder i hende, og selv om hun ved at hun er på vej mod selvdestruktion, er suget fra stofferne, der kan dulme smerten for stærkt.
Efter års heroinmisbrug møder hun Fredrik - sjælevennen, som selv er mærket af sin opvækst. De har alle odds mod sig, men beslutter at tro på kærligheden og sammen bestemmer de sig for at kæmpe sig ud af misbruget - hen mod drømmen om et normalt og værdigt liv.