Monumenternes mænd

George Clooney, USA, 2014

118 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen rummer flere krigsscener med skyderier og soldater som dør. I en intens scene beskydes to soldater af en tysk barnesoldat, som den ene soldat er tæt på at dræbe. I en anden scene dvæles der ved en dødeligt såret soldat, der forbløder på lazaretet. I en tredje scene dør en soldat ved sin soldaterkammerats side uden at denne kan forhindre det. Scenerne er imidlertid ikke udpenslede, samt indlejrede i ellers lange og rolige passager i filmen. Den vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Monumenternes mænd
Original titel The Monuments Men
Instruktør George Clooney
Producent George Clooney, Grant Heslov
Produktionsland USA,Tyskland
Produktionsselskab Columbia Pictures
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Vurderingsdato 17.02.2014
Dansk biografpremiere 27.02.2014
Synopsis Filmen går bagom en unik enhed, der på Roosevelts ordrer blev sendt ind i Tyskland for at redde uvurderlige kunstværker stjålet af nazisterne og returnere dem til deres retmæssige ejere. Det var en umulig mission. De udvalgte mænd var museumsdirektører, kuratorer og kunsthistorikere, alle mere bekendte med Michelangelo end med militære operationer, og kunstgenstandene var gemt bag fjendens linjer. Tilmed havde den tyske hær direkte ordrer til at ødelægge alt inden rigets fald.
Hvordan kunne projektet overhovedet håbe på at blive en succes? Men Monumenternes mænd, som gruppen blev kaldt, kastede sig ud i et kapløb mod tiden, for at undgå ødelæggelserne af mere en 1000 års kultur, og alle var de villige til at risikere deres liv for at beskytte menneskets største præstationer.