Polle Fiction

Søren Fauli, Danmark, 2002

90 min.DK/Spillefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen indeholder en række scener, der vurderes at kunne virke skræmmende på de yngste børn. Det gælder især scenen, hvor hovedpersonen kommer til skade med slamsugeren, og scenen, hvor gassen eksploderer, og der går ild i ham I flere scener i løbet af filmen bliver en ung kvinde chikaneret seksuelt af en kørelærer. Efterfølgende skildres det i nærbilleder, hvorledes hovedpersonen anbringer en slamsuger i skridtet på kørelæreren. Dette skønnes at kunne virke skræmmende på børn under 7 år. Fordi filmen er en komedie, og vi straks ser at hovedpersonen ikke er kommet alvorligt til skade, samt at slutscenen med den seksuelle chikane, dels er krydsklippet med slamsugerbilen, og dels forløses hurtigt, skønnes filmen ikke at kunne virke skræmmende på børn over 7 år.
Dansk titel Polle Fiction
Original titel Polle Fiction
Instruktør Søren Fauli
Producent Jonas Allen, Thomas Lydholm
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab FilmPeople
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Tekniske data 2457 meter, 35 mm, Cinemascope, Farve, Dolby, SRD
Vurderingsdato 01.03.2002
Dansk biografpremiere 08.03.2002
Synopsis Polle er en noget kejtet og ikke videre kvik yngre mand, der stadig bor hjemme hos forældrene i Snave på Fyn. Han mobbes konstant af vennerne Heino og Jøgge, men da han efter en grotesk arbejdsulykke har en erstatning i udsigt, bliver den beregnende blondine Lillian pludselig interesseret i ham. Fælden er lige ved at klappe, men Polle er alligevel mere interesseret i den mørke Shawarma henne på grillen. Og da den liderlige Karsten Kørelærer forgriber sig på Shawarma, skrider Polle endelig til handling.
Kommentar Filmen indeholder adskillige scener med et seksuelt indhold og et udtalt seksuelt frisprog. Medierådet vurderer ikke, at dette i sig selv vil virke skræmmende på børn, da der ikke er tale om pornografi. Vi vil imidlertid gøre opmærksom på, at nogle af scenerne vil kunne virke anstødelige på nogen.
Målgruppe: Unge og voksne.