Tømmerflåden

Markus Lindéen, Sverige, 2018

97 min.U/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen er roligt fortalt. Den har en varm grundstemning, men indeholder også enkelte dramatiske scener, samt scener, hvor karaktererne er kede af det og taler om konflikter og andre voldsomme oplevelser. Disse scener er dog kortvarige og ikke udpenslede. I en scene ser man en lille haj blive fanget og slået ihjel. Heller ikke denne scene er udpenslet. Da filmens dramatiske og triste elementer primært skildres gennem dialog, og da filmens karakterer er afklarede og fortrøstningsfulde omkring disse, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de mindste børn.
Dansk titel Tømmerflåden
Original titel The Raft
Instruktør Markus Lindéen
Producent Erik Gandini
Produktionsland Sverige,Danmark,Tyskland,USA
Produktionsselskab Fasad
Dansk distribution Danske Filminstitut, DOXBIO
Vurderingsdato 19.12.2018
Dansk biografpremiere 05.09.2018
Online release 18.01.2019, Filmcentralen
Synopsis I 1973 drev fem mænd og seks kvinder tværs over Atlanterhavet på en flåde for at tage del i et videnskabeligt eksperiment, der udforskede volden, aggressionen og seksualitetens sociologi i menneskelig adfærd. Selv om projektet blev kendt i pressen som The Sex Raft, var der ingen som forudså det, der rent faktisk skete under den tre måneder lange rejse.
Gennem unikt arkivmateriale og genforeningen af de overlevende medlemmer fra ekspeditionen på en fuldskala rekonstruktion af flåden fortæller filmen den skjulte historie bag det, som er blevet beskrevet som 'det mest besynderlige gruppeeksperiment gennem tiderne'.