Ternet Ninja

Anders Matthesen, Thorbjørn Christoffersen, Danmark, 2018

82 min.DK/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en humoristisk grundstemning, men indeholder også en del scener med voldsomt, ubehageligt og uhyggeligt indhold, såsom grov mishandling af børn, mobning, forfølgelser, natligt indbrud og indespærring.
I filmens åbningsscene er vi i en thailandsk sweatshop. Her ses et barn blive tævet ihjel med en stok af voksenpersoner, der er fremstillet som meget truende. I en anden sekvens ses dødelige kampe mellem ninjaer og samuraier, og der høres skrig fra børn, der brænder inde i et hus. I en længere sekvens trues et barn af en figur, der ellers har været en ven, og han må alene forsøge at stoppe figuren, der har truet med at ville dræbe barnets familiemedlemmer. Endvidere indeholder filmen scener med lettere uhyggeligt indhold og enkelte chokeffekter.
Filmen foregår imidlertid i et urealistisk animationsunivers og er fortalt med ironi og humor. I de mest voldsomme begivenheder træder humoren dog i baggrunden. I andre scener menes humoren ikke at være i øjenhøjde med de yngste børn i alderen 7-11 år. De formodes således ikke at kunne afkode humoren som en formildende faktor. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på denne aldersgruppe, og den får derfor en 11-årsgrænse.
Dansk titel Ternet Ninja
Original titel Ternet Ninja
Instruktør Anders Matthesen, Thorbjørn Christoffersen
Producent Trine Heidegaard, Anders Mastrup
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab A. Film Production
Dansk distribution Nordisk Film Distribution A/S
Vurderingsdato 15.12.2018
Dansk biografpremiere 25.12.2018
Synopsis Aske får en ternet ninja-dukke af sin Onkel Stewart i fødselsdagsgave. Ternet Ninja, som viser sig at være besat af en rapkæftet japansk ånd, kommer til at udfordre Askes opfattelse af, hvad han kan og ikke kan, og sammen hvirvles Aske og Ternet Ninja ind i en farlig mission, der kommer til at sætte deres venskab på prøve.