Weekendhygge med film, slik … og mobilen i hånden!

Mor og Guldklumpen har smidt sig i sofaen for at hygge med film på fjerneren. Men kan man egentligt multitaske og både lave en aktivitet sammen med sine børn og være på mobilen, eller er det dårlig stil?En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Medierådet viser, at smartphonen er integreret i hverdagspraksisser, som fx når vi ser tv.
I undersøgelsen Sikker internetbrug blandt danske forældre til 8-15 årige-børn er godt 1000 forældre blevet adspurgt.

Find filmen i vores kanaler på Vimeo og YouTube.

Se også filmen "Uploaded", der udkom den 7. februar.

Premieredato for den tredje film i serien:

”Privatliv” udgives fredag den 3. marts.

Du er rollemodel for dine børn

REFLEKSIONER. Har du en offentlig profil på fx Facebook, eller ordner du konflikter via sms eller sociale medier?

9 spørgsmål til dig som forælder bidrager til refleksion over egne medievaner. Spørgsmålene er stillet i guiden ”Der er så meget forældre ikke forstår …” fra 2015, hvor du kan få større viden om de 7-12-åriges online-liv og værktøjer til, hvordan du som forælder engagerer dig i dit barns digitale hverdag.

9 råd_web billede
Klik på billedet for at åbne det i stort format.

Guiden blev udgivet i 2015 af Medierådet for Børn og Unge, Center for Digital Pædagogik og Red Barnet i samarbejde med Legetøjsbranchen LEG, LEGO Koncernen, Microsoft, Momio,  MovieStarPlanet, Stofa/SE, TDC Group, Teleindustrien, Telenor, teleselskabet 3 og Telia.

Er du rigtig digitalt klog?

QUIZ. Få udfordret din paratviden om de sejeste slangudtryk, de mest eftertragtede youtubere og hvilke sociale medier, der hitter i øjeblikket blandt danske børn.

Quiz_billede

Tag quizzen

Medierådet har allieret sig med det knivskarpe kulturcrew fra Skolen på Grundtvigsvej på Frederiksberg, som har bidraget med deres online viden og interesser i udarbejdelsen af spørgsmålene til denne quiz, der lanceres i forbindelse med Sikker Internet Dag 2017. Kulturcrewet består af 14 elever fra 4. og 5. klasse.
Forældreguide_højre kolonne_rigtig farve